Halı Temizliği ve Saklaması
Atlantik Etkisi'ni Daha Uzun Yaşamak İçin Tavsiyelerimize Uymanızı Öneririz.
● Tozun havların dibinde birikmesine izin verilmeden belirli aralıklarla elektrikli süpürgeyle temizlenmelidir.
● Temizlik en az haftada iki kere, halının bütün yüzeyini kapsayacak şekilde halının tüylerinin yönünde yavaş hareketlerle yapılmalıdır.
● Halının dokuma yapısına zarar vereceğinden, temizlik sırasında; dövme, çırpma gibi sert darbelerden kaçınılmalıdır.
● Halı yıkanmamalı silinerek temizlenmelidir. Silme işlemi sadece kaliteli bir halı şampuanıyla ve bir bez ile hav yatım yönünde ovalamadan yapılmalıdır. Tel ve plastik fırça gibi hiçbir alet kullanılmamalıdır.
● Temizleme işleminde 40˚C’nin üzerindeki uygulamalar tavsiye edilmez. Temizlikten sonra halı kısa sürede kurutulmalı asla nemli bırakılmamalıdır. Kurutma işlemi asla kızgın güneş altında yapılmamalıdır.
● Deterjan, sert yüzey temizleyicileri, çamaşır suyu, tuz ruhu gibi maddeler asla temizlikte kullanılmamalıdır. Halı dokusuna zarar vererek halının çürümesine neden olabilir.
● Halınızın her türlü su ile temasından sonra deforme olmaması için hızlı ve düzgün bir şekilde kurutulmalıdır. Halı, ıslak asılarak, katlanarak veya rulo yapılarak değil, düzgün bir zemine serilerek kurutulmalıdır. Direkt güneş ışığına maruz bırakılmadan halının hav ve sırt kısmının tam olarak kuruduğundan emin olduktan sonra kaldırılmalıdır.
● Halının üzerine dökülen lekeleyicilere çok hızlı ve doğru bir şekilde müdahale edilirse lekelenme giderilebilir.
● Halının üzerine dökülen sıvı hemen emici bez, kağıt havlu veya vakumlu süpürge ile halıdan emilmeli ve dökülen maddenin cinsine göre leke çıkarma talimatlarımızda ki gibi işlem yapılmalıdır.
● Uzman bir temizlik elemanına, profesyonel halı bakım ve temizlik prosedürlerine göre halınızı temizletebilirsiniz.